Piano verhuizen Professionele vleugel transport 247 Beschikbaar

Piano verhuizen? Professionele vleugel transport 24/7 Beschikbaar

Sadour Vervoer is de toonaangevende pianoverhuizer van Nederland, gespecialiseerd in professioneel met de juiste kennis en materialen. Onze deskundige diensten voor het verhuizen van uw piano beginnen al vanaf €150,-. We voeren wekelijks ongeveer 20 verhuizingen uit voor zowel piano’s als vleugels. Vertrouw op Sadour Vervoer voor een zorgvuldig en professioneel pianotransport.

Piano verhuizen: hoe werkt het?

 1. Voorbereiding:
  In de eerste fase worden beide staanders van de piano voorzien van een dikke laag verhuisdekens. Hiermee wordt niet alleen de vloer beschermd bij het verplaatsen van de piano vanaf de muur, maar tevens worden de randen van de piano beschermd tijdens het kantelen.
 2. Plaatsen op de pianokar:
  Daarna wordt gecontroleerd of er nog een vochtbuis of glazen vochtpot los in de piano staat. Vervolgens wordt de piano voorzichtig op een speciale pianokar geplaatst.
 3. Verpakken van de piano:
  Indien gewenst kan de piano optioneel worden verpakt. Hierbij wordt de piano voorzien van een dikke beschermlaag. Dit is met name aan te raden wanneer de piano door lastige bochten of complexe situaties moet worden verplaatst.
 4. Piano transport:
  Nu de piano gereed is, kan deze worden geladen. In de vrachtwagen wordt de piano bedekt met verhuisdekens en stevig vastgezet met spanbanden. Bij aankomst op het losadres wordt dit proces in omgekeerde volgorde herhaald om de piano veilig op de eindbestemming te plaatsen.

Verhuisbedrijf voor uw piano nodig?

Vind gemakkelijk en snel een verhuisbedrijf in de buurt en bespaar tot 40%!

Piano vervoeren tijdens de verhuizing?


Wanneer de piano deel uitmaakt van uw volledige inboedel en u gaat verhuizen, kunt u het volledige traject aan ons uitbesteden. De professionaliteit waarmee wij de piano verhuizen, kunt u eveneens verwachten voor de rest van uw meubels. Dit is niet alleen handig maar ook kosteneffectief. De sjouwers zijn reeds aanwezig, en zodra de piano in de verhuiswagen staat, is er nog voldoende ruimte voor de rest van uw inboedel.

Piano transport: Het verhuizen van een piano is een complexe taak. De expertise die wij inzetten voor het verhuizen van een piano, passen we eveneens toe bij het verplaatsen van andere grote items zoals bedden, matrassen, kasten, koelkasten, vriezers, wasmachines, schilderijen, motoren, scooters en banken. Voor pianotransport en meubeltransport kunt u vertrouwen op De Sadour Vervoer!

Meer informatie over Piano vervoeren volg ons op Instagram

Kan een piano ook over de trap vervoerd?

Nee, het verhuizen van een piano over de trap doen wij niet. Dit is te zwaar, te gevaarlijk en in strijd met de ARBO-wet. In uitzonderlijke gevallen kunnen we de situatie per geval bekijken.

Verhuislift:
In deze gevallen maken we gebruik van een verhuislift. De piano wordt dan via het raam of over het balkon naar buiten/binnen verplaatst. Er zijn 3 tot 6 mensen nodig om de piano op en van de lift te krijgen, afhankelijk van de situatie en het gewicht van de piano.

Elektrische traploper:
In sommige situaties kunnen we een elektrische trappenloper inzetten. De trap moet recht zijn en er moet voldoende beweegruimte zijn. De traploper kan tot 330 kilo aan en kan drempels of enkele traptreden tot een halve trap eenvoudig overbruggen.

Hijskraan:
In bepaalde gevallen is een verhuislift niet voldoende en is een hijskraan of speciale apparatuur nodig om de piano over een binnentrap te tillen. De extra kosten voor het gebruik van een hijskraan bedragen 600 euro inclusief btw.

Waar verhuist Sadour Vervoer piano’s?

Ons verhuisbedrijf opereert in de Randstad en voert wekelijks meerdere pianotransporten uit. In sommige gevallen is het mogelijk om uw pianotransport te combineren met andere ritten over langere afstanden, waardoor we een voordeligere ritprijs kunnen aanbieden.

Zelf de piano verhuizen of bedrijf inhuren?

Zelf een piano verhuizen is niet eenvoudig, vooral niet als het gaat om een waardevol model of bijvoorbeeld een antieke vleugel. Het is verstandig om professionele verhuizers in te schakelen om ervoor te zorgen dat het vervoer veilig verloopt. Een extra voordeel is dat u bij professionele verhuizers verzekerd bent tegen schade, terwijl dit niet het geval is als u de piano zelf verplaatst.

Daarnaast is het verhuizen van een piano een zeer intensieve klus. Met een verkeerde beweging kunt u gemakkelijk uw rug blesseren. Verhuizers beschikken over de juiste houding en tiltechnieken, waardoor de kans op blessures wordt geminimaliseerd.

Meer informatie over pianoverhuizer volg ons op facebook

Wat kost een piano verhuizen?

De gemiddelde kosten voor het verhuizen van een piano liggen doorgaans tussen de €225,- en €325,-. Het is echter belangrijk te beseffen dat deze prijs afhankelijk is van verschillende factoren. De afstand speelt een aanzienlijke rol. Het is logisch dat het meer kost om een piano van Friesland naar Limburg te verhuizen dan naar de andere kant van de stad.

Indien de piano naar de eerste verdieping moet worden verhuisd, zullen ook de kosten hoger uitvallen. Vaak is hiervoor hulp nodig van een goederenlift of zelfs een kraan om het instrument omhoog te tillen. Als u benieuwd bent naar de kosten voor het verhuizen van uw piano, kunt u gratis offertes aanvragen.

Piano verhuizen: kosten in2024

Piano verhuizenGemiddelde kosten*
Totaalprijs€200,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per verhuisbedrijf verschillen. Vraag daarom gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Piano verhuistips

Hier zijn enkele tips voor het zelf verhuizen van een piano:

 1. Gebruik een karretje: Verhuis de piano met behulp van een karretje. Dit is steviger en gemakkelijker te sturen dan de wieltjes onder het instrument zelf. Op deze manier hoeft u de piano slechts een klein stukje op te tillen.
 2. Kies voorzichtig voor een kanteling: Als de piano door een smalle gang moet, kunt u overwegen om het instrument op zijn kant te zetten. Doe dit echter heel gecontroleerd en voorzichtig. Het vervoeren van een piano op zijn kant is over het algemeen gemakkelijker te sturen en beter vast te zetten, waardoor het transport veiliger wordt.
 3. Pak het instrument goed in: Zorg voor een goede voorbereiding en pak de piano goed in om beschadigingen te voorkomen.

Houd er rekening mee dat het verhuizen van een piano een delicate taak is en het wordt aanbevolen om professionele verhuishulp in te schakelen om schade te voorkomen.